www.cooprally.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

2. nap 5. állomás: Ostoros-Novaj Bor Kft.

E-mail Nyomtatás PDF

 

Az Egri Borvidék legnagyobb borászata az Ostoros és Novaj községekben gazdálkodó, hagyományos szőlőtermesztéssel és borászattal foglalkozó szövetkezetből alakult. Méretét tekintve ugyan nagyüzem, azonban az elkötelezett tulajdonosok több generáció óta azon munkálkodnak, hogy ötvözze magában a klasszikus, családi borászatok és a nagyüzem adta lehetőségek előnyeit. Ez pedig a szakmai tudás, a legújabb technológiák használata nyomán nagy tételben is állandó magas minőséget és megfizethető árat jelent az évi közel 5 millió palack értékesített bor esetében.

Mára az Ostorosbor márkanév egyet jelent a friss, lendületes, fiatalos ízvilággal, a tradíciók őrzésével és a legjobb ár-érték aránnyal.

Termékeink alapanyagát több mint 70 hektár saját szőlőterület fedezi, amelyet folyamatos telepítésekkel évről évre növelünk. Emellett közel 500 hektárnyi, kistulajdonosok birtokában lévő szőlőterület termesztését integráljuk, fontos szerepet betöltve a régió agrárgazdaságában is.

Öt évvel ezelőtt - figyelembe véve a változó fogyasztói igényeket - egy újabb trendváltás kezdődött. Növeltük piaci részesedésünket a felső-közép, illetve a prémium kategóriában, elsősorban a reduktív eljárással készülő, könnyű, friss fehérborok és a rozé borok között. Emellett a tradicionális egri vörösborfajtákra továbbra is kiemelt figyelmet fordítunk.

Az egyre több szakmai elismerés mellett a legnagyobb eredmény azonban számunkra az, ha a fogyasztók örömmel választják borainkat. Ezt jelzi, hogy a hazai piacon a prémium borok közt az elmúlt két évben 20-20 százalékkal nőtt az értékesítés, a friss fehér- és a rozéborok piacán évente két számjegyű növekedést értünk el, az Ostorosbor Egri Bikavér pedig évek óta piacvezető.