www.cooprally.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

2. nap 4. állomás: UNIÓ COOP Zrt.

E-mail Nyomtatás PDF

 

A miskolci székhelyű UNIÓ COOP Zrt. jogelődje 1977. január 1-jén jött létre három ÁFÉSZ - a miskolci, a bőcsi és a nyékládházi ÁFÉSZ-ek - egyesülésével, a volt miskolci járás területén. A harmincnyolc évvel ezelőtti UNIÓ ÁFÉSZ forgalmi nagyságrendje alapján az elsők között volt az akkori hazai ÁFÉSZ-ek között.

A 20 évvel ezelőtt létrejött Coop üzletlánchoz az UNIÓ ÁFÉSZ elsők között csatlakoztatta üzleteit. Az ÁFÉSZ vezetői, dolgozói aktívan kivették részüket az első magyar üzletlánc "építésében". Jelenleg, az UNIÓ COOP Zrt. a Coop csoport meghatározó tagja. A 2015. évi árbevétel tekintetében több mint 30 milliárd Ft elérését célozta meg, átlépve a tavalyi 29 milliárd forintot. 73 településen 129 üzletet működtet, törzsvásárlóinak száma meghaladja a 90 ezer főt.

Az elmúlt években folyamatos fejlesztéseket, innovációkat hajtott végre, melyből a 2012-2013-as évek kiemelkedőek voltak. 2012. év végén 7 üzletet sikerült megvásárolnia a PROFI és MATCH üzletekből. 2013. évben a salgótarjáni székhelyű SALGÓ CENTER COOP Zrt.-ben szerzett meghatározó többségi tulajdont, melyet 2014. január 1-jétől beolvasztott az UNIÓ COOP Zrt.-be. Az elmúlt évek befektetései révén a cég átlépte Borsod megye határát, hiszen Heves és Nógrád megyében is érdekeltségeket szerzett. Az átvett és működtetett kereskedelmi egységek szinte mindegyikét jelentős összegű ráfordítással korszerűsítette. Nagy büszkesége, hogy a közismert "Nógrádi ropi" gyártása is tulajdonába került.

Az UNIÓ COOP Zrt. vezetése elkötelezett a hazánkban - a szűkebb északkeleti régióban - gyártott élelmiszerek forgalmazása iránt. Korszerű vásárlási körülmények biztosításával a fogyasztói igények maximális kielégítését célozzák.