Vissza a főoldalra!

 

 

Állomáshely – Miskolci likőrgyár Zrt.

A Miskolci Likőrgyár Zrt. ősét 1916-ban alapították meg a borsodi megyeszékhelyen,

s az alapítása óta a gyár - folyamatos termelés mellett - több ízben is átalakult.

1992 óta 100 százalékban magyar tulajdonban lévő részvénytársasági formában működik.

 
 
 
 
 
Miskolci Likőrgyár Zrt.
 
3527 Miskolc, Vitéz u. 13.
Telefon: +36-46/501-378
Fax: +36-0646/342-812
E-mail: milikor@t-online.hu
 
Debreceni lerakat
4034 Debrecen
Vámospércsi u. 141.
Tel., fax: +36-52/453-327
 
 

A Miskolci Likőrgyár Zrt. elsősorban égetett szeszesitalokat gyárt, több mint 40 féle termékkel vagyunk jelen a piacokon, mely termékek közül számos az eredeti, több mint 90 éves receptek alapján készül. A közkedvelt brandyket kiváló minőségű borpárlatokból készítjük, aranybarna színét és harmonikus ízét a tölgyfahordós érlelésnek köszönheti. A Medicatus Bitter gyógynövényekből készült likőrkülönlegesség mellett rendkívül közkedvelt a Milky krémlikőr család,

a helyi specialitás Avasi Keserű, a kávé és cherry likőrök, valamint a 15 éves Dió likőrkülönlegesség. Ez a tökéletes ízharmóniával rendelkező termék zölddió és magas fokú borpárlat 15 éves tölgyfahordós érlelése során nyerte el speciális íz és illatanyagait.

 

 

A cég 2003-ban kezdte el a „Miskolci” márkanéven bevezetett termékcsalád kialakítását, melynek során formaüveges kiszerelésben szilva, körte, barack ízekben jelentünk meg a piacon. A finom, gyümölcsre jellemző illat és ízvilágú termékek aromáját és zamatát az eredeti gyümölcspárlatnak köszönheti. E termékek olyan alkoholos italok, melyek minimum 25 százalék valódi gyümölcspálinkát tartalmaznak, átmenetet képeznek a hideg úton előállított kommersz szeszesitalok és a valódi gyümölcspálinkák közt. 2005-ben tovább bővítettük termékcsaládunkat a Mézes Barack és Mézes Szilva ízekkel, melyek igen hamar közkedveltté váltak a fogyasztók körében, a méz és a gyümölcs harmóniájának köszönhetően. E két termék sikerére alapozva a közelmúltban a Mézes Málnával és Mézes Vilmoskörtével bővítettük a választékunkat.

 

Cégünk már jó néhány évvel ezelőtt külön termék-családként kezelte a kiváló minőségű valódi pálinkáit.

Az elegáns palackokba töltött italok az abaúji, borsodi, gömöri és zempléni táj legjellegzetesebb ízeit hordozzák.

A Gönczi Barack pálinka,

a Zamatos Körte pálinka,

a Besztercei Szilva pálinka,

a Hegyaljai Törkölypálinka,

a Málna pálinka

és a Szomolyai Cseresznye pálinka

különleges megjelenésükkel, minőségükkel a legkiválóbb hazai és külföldi italok versenytársai. Kiemelkedő tulajdonságaikat a számos elnyert díj is igazolja. Minden termékünk a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet viseli. Büszkék vagyunk arra, hogy pálinkáink iránt már a tengeren túlról is érdeklődnek.

 

A szeszesitalok mellett cégünk gyártja a Sztár üdítőital családot és mi palackozzuk a Lillafüredi ásványvizet is.

A Sztár üdítőital család széles ízválasztékával (cola, narancs, tonik, málna, citrom, meggy) évek óta kedvelt termékek a vásárlók körében. Az üdítőitalok 2 literes kiszerelésben találhatók a boltok polcain.

 

A Miskolci Likőrgyár Zrt 1999-ben kezdte meg a Lillafüredi ásványvíz palackozását. A Lillafüredi elismert, természetes ásványvíz, mely kedvező összetételével üdítően frissítő hatást nyújt. A kedvező élettani tulajdonságokkal rendelkező ásványvíz alacsony nátriumtartalmával csökkenti a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát. Az ásványvíz termékcsalád bővítésére is sor került az elmúlt években, melynek eredményeként különféle kiszerelésekben, szénsavas és szénsavmentes változatban is kapható a Lillafüredi ásványvíz.

 

 

Prekop Pálinkafőzde

 

Cégünk legújabb beruházása 2004 nyarán készült el, melynek keretében felépült Magyarország egyik legmodernebb pálinkafőzdéje, a Prekop Pálinkafőzde. Célul tűztük ki a hungaricumként elismert kiváló magyar pálinka készítését és megismertetését a fogyasztókkal. A Prekop Pálinkák elkészítése során csak a legérettebb, legzamatosabb, kézzel válogatott gyümölcsöket dolgozzuk fel, a lehető legmodernebb technológiai eszközök segítségével. A számítógép által vezérelt rendszer, valamint a főzőmester szaktudása nagyban hozzájárul, hogy a gyümölcsök ízei és zamatai a legoptimálisabb mértékben maradjanak a pálinkában. Ezek a prémium kategóriás pálinkák exkluzív megjelenésükkel és kiváló minőségükkel egyre inkább bővítik az igényes pálinkafogyasztók táborát.

 

Prekop pálinkacsaládunkat három csoportra osztottuk

 

Az exkluzív pálinkáink a pálinkafőzés során hagyományosan használt gyümölcsökből készülnek, ilyenek a gönci barack, starking alma, szilva, szomolyai cseresznye, meggy, cigánymeggy és pinot noir törköly pálinkák, valamint ezek egy részének érlelt változatai: érlelt alma, érlelt gönci barack és érlelt szilva pálinkák.

A kuriózum csoportba olyan gyümölcsből készült pálinkákat sorolunk, melyek termesztése és begyűjtése korlátozott: birsalma, bodza,  szamóca, málna, áfonya és vilmos körte pálinkák.

A bio pálinkacsaládunkhoz pedig az Aggteleki Nemzeti Park területéről szerezzük be a vad gyümölcsöket, ahol semmilyen vegyszer és egyéb káros hatás nem éri a növényzetet. Az öt tagból álló pálinkacsalád mindegyike rendelkezik a Biokontroll Hungária Kht minősítő tanúsítványával. Ezek a Bio Erdei Som, Bio Kökény, Bio Vadalma, Bio Vadkörte és Bio Vadcseresznye pálinkák.

 

Az első pálinkaversenyen 2004-ben vettünk részt, és már abban az évben 2 aranyérmet és egy média különdíjat vihettünk haza. A következő években a választék bővülésével arányosan nőtt az érmek száma is. 2005-ben összesen 4 aranyéremmel és a Magyarország Legjobb Főzdéje címmel, 2006-ban 6 aranyéremmel, 2007-ben 9 aranyéremmel, 2008-ban pedig már 15 aranyéremmel jutalmazták pálinkáinkat. A 2009-es évben a Prekop Gönci Barack pálinkánk elsöprő győzelmet aratott a Magyar Országos Pálinka és Nemzetközi Gyümölcspárlat Versenyen, ahol több mint 700 pálinka és gyümölcspárlat közül választották Magyarország Legjobb Pálinkájának ezt a kiváló italt.

 

Termékelőállítási és forgalmazási tevékenységünket a kiépített HACCP és

ISO 9001-2000 rendszer előírásainak

szigorú betartása mellett végezzük. Részvénytársaságunk tagja a BAZ Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának, a MÉTE-nek,

a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanácsnak, az Ásványvíz Szövetségnek.